header-slika

Programi preduzetništva

Školsko takmičenje u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov“ 2018. godine

U ponedeljak, 17.12.2018. godine, održano je školsko takmičenje u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov”. Učestvovalo je 26 učenika raspoređenih u 7 ekipa, a pobednik je ekipa Waste Away đubrivo, koju su činili sledeći učenici:

Miškov Andrej (IV-1), Vukazić Una (IV-4), Koštreba Majda (III-2) i Trajković David (II-4)

Žiri je odabrao i Mladenović Uroša IV-5 kao petog člana ekipe koja će učestvovati na šestom regionalnom takmičenju „Poslovni izazov“ za učenike srednjih škola na području Beograda. Regionalno takmičenje će se održati u petak, 21.12.2018. u hotelu „M“.

Javni poziv za izbor i imenovanje kandidata za učeničke kompanije u školskoj 2017/18. godini.

Vannastavni obrazovni programi preduzetništva

U Četvrtoj gimnaziji od ove školske godine postoji Tim za preduzetništvo, čiji su članovi nastavnici Miodrag Savović, Suzana Spasić i Nevenka Jovanović. Ovaj tim sprovodi različite vannastavne aktivnosti iz oblasti preduzetništva, u čijoj realizaciji tesno sarađuje sa Timom za karijerno vođenje i savetovanje. Svaki od pet programa preduzetništva se realizuje teorijski i praktično i predstavlja zasebnu celinu koju učenici mogu odabrati prema ličnim afinitetima i pohađati nezavisno od ostalih modula.

Obrazovni programi iz oblasti preduzetništva sprovode se u Četvrtoj gimnaziji u saradnji sa organizacijom “Dostignuća mladih u Srbiji”, koja je deo svetske mreže Junior Achievement Worldwide, neprofitne organizacije osnovane 1919. godine u SAD.

Ova organizacija realizuje programe preduzetničkog obrazovanja u 121 zemlji sveta, koje godišnje pohađa više od 10 miliona učenika. Više o programu …(.ovde….)

Uključi se!

Javni poziv za učešće i imenovanje ……

Kompanija Osmehni me

Učenička kompanija “Osmehni me” iz Četvrte gimnazije, posvećena socijalnom preduzetništvu, ručno izrađuje dekorativne glicerinske sapune i druge unikatne poklone koje aukcijski prodaje u svrhu pomoći deci bez roditeljskog staranja iz Dečijeg sela “Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici. Ukoliko vam se dopadaju, i imate volje da ih kupite i tako se pridružite akciji, potražite nas u holu škole, ili nam se obratite lično. Posetite nas na našoj FB stranici i na Instagramu: #osmehnime.

U narednim nedeljama nastupićemo na Dorćol platzu (26. februara) i Osmomartovskom bazaru koji organizuje opština Savski venac.

 

Učešće kompanije Osmehni me na Sajmu rukotvorina

Na Sajmu rukotvorina, održanom 26. 2. 2017. god. na Dorćol Platzu, učenička kompanija Osmehni me iz Četvrte gimnazije uspešno je predstavila svoju delatnost i školu. Ovom prilikom ne samo da smo prodavali naše unikatno izrađene glicerinske sapune već smo održali i radionicu za njihovu izradu. Broj učesnika nadmašio je naša očekivanja: dvadeset prijavljenih, među njima roditelji i deca, zainteresovani građani, ali i prosvetni radnici iz drugih škola, učili su od naših đaka. O tome, koliko smo zainteresovali publiku (pogledajte fotografije), govori i podatak da smo od organizatora dobili dozvolu da radionicu produžimo na dva sata, umesto najavljenih 45 minuta. Svi sapuni proizvedeni na radionici aukcijski su prodati, a sredstva, kao što smo i najavili, odlaze onima kojima su najpotrebnija, Dečjem selu “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici.

UČENIČKA KOMPANIJA „GISY – Get It eaSY“

OSIGURAJ SVOJ USPEH

TAKMIČENJE POSLOVNI IZAZOV (Challenge Day)

PREDUZETNIK U SREDNJOJ