header-slika

TAKMIČENJE POSLOVNI IZAZOV (Challenge Day)

Takmičenje Poslovni izazov (Challenge Day) održano je na četiri nivoa i na svakom od njih je naša škola imala svoje predstavnike.

Školski poslovni izazov održan je 7. decembra 2016. godine i na njemu je učestvovalo 64 učenika naše škole, podeljenih u 13 timova. U radu žirija koji je procenjivao poslovne ideje učenika učestvovali su: Bojan Grijučki – Viessmann Srbija, Sanja Kovačević – AXA osiguranje, Gordana Mihajlović – direktorka Četvrte gimnazije, Nemanja Krstonić – nacionalni koordinator Alumni kluba DMuS i Snežana Paranosić – nastavnica. Najbolje plasirana petočlana ekipa u sastavu: Natalija Aksentijević, Filip Aleksić, Tamara Despenić, Filip George Nashid i Ognjen Popović izborila je učešće na Regionalnom takmičenju. U organizaciji ovog takmičenja bili su nastavnici Miodrag Savović, Suzana Spasić, Nevenka Jovanović i Mirjana Mančić, kao i predstavnici Dostignuća mladih u Srbiji, članovi Alumni kluba ove organizacije i dva bivša učenika. Članovi Alumni kluba i bivši učenici bili su ujedno i mentori timova.

Regionalno takmičenje održano je 23. decembra 2016. godine i na njemu je učenik četvrtog razreda Andrej Zeljković (koji je pozvan kao najbolje plasirani pojedinac na školskom takmičenju, umesto sprečenog Ognjena Popovića) osvojio prvo mesto i plasirao se na Nacionalno finale ovog takmičenja. Andrej Zeljković je nagrađen i učešćem na regionalnoj „Školi preduzetništva“, održanoj u Podgorici od 17. do 20. januara 2017. godine.

Nacionalno finale „Poslovnog izazova“ održano je u Beogradu 21. i 22. februara 2017. godine. Andrej Zeljković je ponovo osvojio prvo mesto i plasirao se za učešće na najvišem nivou ovog takmičenja – „Poslovnom  izazovu zapadnog Balkana“.