header-slika

DOSTIGNUĆA – TAKMIČENJA – USPESI – NAGRADE

Školska 2021/2022. godina

Takmičenja rezultati  

Takmičenja iz opšteobrazovnih predmeta

- Na Književnoj olimpijadi, Elena Mitrović (3/6)  osvojila je treće mesto na okružnom takmičenju, održanom 21. marta u Beogradu, a Iskra Dejanović (3/6) osvojila je prvo mesto i plasirala se na republičko takmičenje.

- Na okružnom takmičenju iz geografije, koje je održano 23. marta, pet naših učenika plasiralo se na republičko takmičenje – Lazar Poznanović (4/5), Luka Milošević (1/6), Andrija Balabušić (1/2) i Andrej Vujaklija (2/3).

-Dana 23. marta održano je i opštinsko takmičenje recitatora i naša učenica Jelena Tadinac (4/3) osvojila je drugo mesto i plasirala se na okružno takmičenje.

- Na okružnom takmičenju iz engleskog jezika, održanom 27. marta, Marko Zelić (4/4) i Andrija Petković (4/3) osvojili su drugo, a Marko Milovanović (4/2) treće mesto. Sva trojica predstavljaće Četvrtu gimnaziju na republičkom takmičenju.

- Na okružnom takmičenju iz francuskog  odličan rezultat postigla je i Sanja Hajder (4/4) koja se, takođe, plasirala na republičko takmičenje.

- Zahvaljujući svom odličnom rezultatu na okružnom takmičenju iz matematike Petar Francuski (3/2), predstavljaće našu školu na republičkom takmičenju.

Sportska takmičenja 

- Na okružnom takmičenju u plivanju, 21. marta, Četvrtu gimnaziju u Beogradu predstavljali su Petar Popov (1/1), Sava Radovanović (1/2), Stefan Vuk Andrijašević (2/3), Fedor Pavlović (2/3) i Andrej Vuksanović (2/5).  Andrej Vuksanović osvojio je četvrto mesto u disciplini leđno plivanje, Sava Radovanović osvojio je takođe četvrto mesto u disciplini delfin, a Stefan Vuk Andrijašević peto mesto u disciplini kraul.

- Rukometni tim naše škole, na Gradskom prvenstvu Beogradske školske lige u rukometu za srednjoškolce, održanom 25. marta, osvojio je treće mesto.

- Okružno takmičenje srednjoškolaca u karateu održano je 27. Marta. Naš učenik Lazar Pajić (4/2) osvojio je prvo, a Ana Jovanović (4/4) osvojila je drugo mesto. Njih dvoje školu će predstavljati i na republičkom takmičenju.

- Očekuje nas i republičko takmičenje u atletici, na kom će Četvrtu gimnaziju predstavljati Žarko Nikolić, Milica Tomašević i Kristina Kulundžić.

Takmičenje – Poslovni izazov

Dana 9.2.2022. godina na nacionalnom takmičenju “Poslovni izazov” plasman na balkansko takmičenje izvojevala je učenica Sonja Mudrić II4 sa svojim timom – 1. mesto! Svi naši učesnici, njih pet, koji su se takmičili u mešovitim timovima, bili su izvanredni! Tamara Ristić, Ilijana Mudrić, Teodora Đorić i Dušan Gospić, prvak početnik.

Opštinsko takmičenje – matematika

Na opštinskom takmičenju iz matematike, održanom 5.2.2022., učenici Četvrte gimnazije su postigli odlične rezultate. Plasman za gradsko (okružno) takmičenje imaju sledeći učenici:

Učenici 1. razreda : Mila Katalinić, Sara Živadinović, Ljiljana Baljak i Lena Aćimović

Učenici 2. razreda : Vukašin Jovančić, Katarina Ercegović i Marko Krstić

Učenici 3. razreda: Petar Francuski i Nikola Živković.

Izazov specijal

Na nacionalnom takmičenju ‘Izazov specijal‘, tim Četvrte gimnazije podelio je drugo mesto sa Matematičkom gimnazijom i Srednjom školom iz Guče. U timu su bili Mihajlo Marković 3/1, Jelena Rajković 2/4, Marija Petrović 2/4, Sara Savić i Katarina Nikolić, 1. Razred.

Baltic Sea Philosophy Essay Eventу

Na međunarodnom takmičenju u pisanju eseja iz filozofije naša učenica Anja Azdejković iz IV-1 osvojila je brozanu medalju. U konkurenciji su bili radovi iz 147 škola iz 10 zemalja. Čestitamo – pročitajte celu vest… Nagrađeni esej može da se pročita….. /otvoriti ovde…/

 Takmičenje “Poslovni izazov”

Na regionalnom takmičenju na nivou Grada Beograda “Poslovni izazov”, koje je održano novembra 2021. godine, ekipa Četvrte gimnazije osvojila je prvo mesto. Čestitamo – pogledajte celu vest….

Nagrada na konkursu “Dobro došli u moju zemlju”

Konkurs je sproveden pod pokroviteljstvom UNHCR-a, Ministarstva prosvete, nauke  i tehnološkog razvoja, Šeste beogradske gimnazije i Delegacije Evropske unije u  Republici Srbiji i u kategoriji likovnih radova, Jovana Perić, učenica trećeg razreda naše Gimnazije osvojila je drugo mesto. Čestitamo! /više o konkursu i Jovanin rad, otvoriti ovde..../

Školska 2020/2021. godina

                     Beograd govori

Pogledajte film naših učenica Milice Mićić i Ivane Jelenković II1. Mlade autorke snimile su kratkometražni film “Beograd govori”, inspirisan knjigom ”Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda”, Nenada Novaka Stefanovića. Film je projektni zadatak naših učenica na izbornom programu umetnost i dizajn.

 https://www.youtube.com/watch?v=1AmJWiS04tg&t=44s

         

        IZAZOV SPECIJAL – PRVO MESTO

Ekipa Četvrte gimnazije osvojila je prvo mesto …..

Uspeh naših učenika na takmičenju “POSLOVNI IZAZOV” – na regionalnom takmičenju srednjoškolaca Beograda u preduzetničkim veštinama osvojili su DRUGO MESTO! 

 ČESTITAMO i želimo im mnogo uspeha na državnom takmičenju koje će se održati u februaru 2021. godine.

 

Školska 2018/2019. godina

Republičko takmičenje

Srpski jezik i jezička kultura – četvrto mesto osvojila je Jana Drobnjaković III-6.

Geografija – drugo mesto osvojio je Matija Zec, IV-1, a treće mesto osvojili su Lazar Poznanović I-5, Nikola Radivojević IV-1 i Dimitrije Krstić, IV-2.  

Republički konkurs  “COGNITIA LIBERA” 

COGNITIA LIBERA je jedinstveni Republički konkurs za radove iz oblasti filozofije namenjen učenicima gimnazija. Naše maturantkinje iz 4/4, Una Vukazić i Tatjana Petrović uzele su učešće na konkursu, a  Tatjanin rad proglašen je za NAJBOLjIotvoriti ovde za celu vest. Radovi naših učenica su “Od Agore do Instagarama” i “Šta (ni)je umetničko delo“. Čestitamo!

Kviz „Marketing Challenge

Već dugi niz godina Četvrta gimnazija sarađuje sa Visokom školom modernog biznisa, koja je 12. aprila ove godine, održala kviz „Marketing Challenge“. Na kvizu su učestvovali učenici srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske. Učenici Četvrte gimnazije osvojili su drugo mesto, a školu su predstavljali učenici odeljenja 3-5:  Ivana Popović, Aleksa Vujačić i Mihajlo Petrović. Naši učenici su pokazali izuzetno znanje iz oblasti marketinga i opšte informisanosti, za koje su dobili odgovarajuće nagrade.

 

 

Srpski jezik i književnost:

Srpski jezik i jezička kultura:

 • Učenici koji  su iz oblasti gramatike uspešno prošli Opštinsko takmičenje i plasirali se na Gradsko takmičenje, koje će biti održano: Aleksej Pavlović- prvi razred, Jovana Obradović i Jelica Savić-drugi razred, Jana Drobnjaković i Tadija Latinović-treći razred.

Književna olimpijada:

 • prvi razred: Učenici koji se plasirali na republičko takmičenje, koje će biti održano: Maša Petrović, Milica Kuridža, Luka Đokić.
 • drugi razred: Opštinsko takmičenje: Jelena Vasović-drugo mesto,  Aleksandra Trifunović, Tamara Radojčić-treće mesto. Gradsko takmičenje: Jelena Vasović-drugo mesto.
 • treći razred: Na republičko takmičenje, koje će biti održano, plasirale su se učenice: Damjana Radoičić i Aleksandra Milenković.
 • četvrti razred: Milica Petković-treće mesto na Gradskom takmičenju.

Na književnom konkursu „Osvoji štampanje knjige“, Una Vukazić, učenica četvrtog razreda, ušla je u finale i njene pesme biće objavljene u časopisu koji priređuje Umetnički horizont.

Ruski jezik: Na Republičko takmičenje ide učenik četvrtog razreda Sava Ivanić.

Engleski jezik: Gradsko takmičenje: Milica Petković, učenica četvrtog razreda osvojila je treće mesto i plasirala se na Republičko takmičenje, koje će biti održano.

Geografija:

 • Učenica prvog razreda,  Marija Milutin, osvojila je prvo mesto za istraživački rad iz oblasti: Geografija na smotri istraživačkih radova učenika srednjih škola.
 • Na Gradsko takmičenje koje će biti održano, plasirali su se  sledeći učenici:
 • prvi razred: Lazar Poznanović
 • drugi razred: Jovana Obradović, Nikola Simić, Stefan Ristić i Andrej Popović
 • četvrti razred: Matija Zec, Dimitrije Krstić, Filip Radojević, Miloš Tubić, Nikola Radivojević

Fizičko vaspitanje:

 • Košarka: Muška ekipa osvojila je prvo mesto na Opštinskom takmičenju, na Gradskom su osvojili drugo mesto i plasiral se na Međuokružno takmičenje, koje će biti održano.
 • Odbojka: Ženska ekipa je na Gradskom takmičenju osvojila drugo mesto i plasirala se na Međuokružno takmičenje, koje će biti održano.

ČESTITAMO!

/ažurirano 5.4.2019./

Školska 2017/2018. godina

Republičko takmičenje iz biologije

Učenici naše škole ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkom takmičenju iz biologije, održanom 20.5.2018. u Nišu. Maša Terzović (III-1), osvojila je treće mesto sa 99 poena, dok su Janja Laka (IV-1) sa 96,5 poena i Milica Radojević (IV-1) sa 95,5 poena osvojile četvrto mesto.  Čestitamo učenicama i profesorki Jeleni Tadić na izuzetnom uspehu!

Fantastičan uspeh Četvrte gimnazije na Republičkom takmičenju „Književna olimpijada“!

13. maja 2018. u Karlovačkoj gimnaziji, po šesti put, Društvo za srpski jezik i književnost je organizovalo  „Književnu olimpijadu“, takmičenje za učenike gimnazija i srednjih škola sa teritorije Republike Srbije. Naše predstavnice su postigle sjajne rezultate u ovoj oštroj konkurenciji: Aleksandra Milenković (II-3) je osvojila drugo mesto, a Damjana Radoičić (II-2) treće mesto….(otvoriti ovde)

Uspeh na republičkom takmičenju iz engleskog jezika

Učenik naše škole, Arsenije Berić  (IV-1)  osvojio je četvrto mesto na republičkom takmičenju iz engleskog jezika koje je održano 14. 4. 2018. u Šestoj beogradskoj gimnaziji. Čestitamo Arseniju i profesorki  Jeleni Udovičić na izuzetnom uspehu!

Laureati Pekićeve nagrade za prozu

Učenicima naše škole drugu godinu za redom dodeljena je prestižna književna nagrada Borislav Pekić, ove godine za prozu. Prva nagrada za prozu dodeljena je Nikoli Petroviću (IV-2) za priču Efekat leptira, dok je druga nagrada pripala Maši Terzović (III-1) za priču Pod zvezdanom svetlošću. Uz podršku nastavnice-mentorke, Marije Stajić učenici su prisustvovali svečanoj dodeli nagrada 19.4. 2018. u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Pohvale i obrazloženja stručnog žirija možete pročitati na https://www.borislavpekic.com/. Čestitamo nagrađenima i želimo im još mnogo kvalitetnih priča.

Uspeh naše učenice na 13. poetskom konkursu Mika Antić

Pesma Pored tebe naše pesnikinje Vanje Đorđević (III-5) nagrađena je na ovogodišnjem poetskom konkursu u Bačkoj Palanci kao jedna od najlepših ljubavnih pesama među srednjoškolskim piscima u Srbiji. Prema oceni žirija pesma se izdvojila svojom originalnošću, uverljivošću  i emocionalnošću. Uz podršku članova literarne sekcije Četvrte gimnazije i nastavnice Marije Stajić, naša mlada pesnikinja će ostati dosledna svom jedinstvenom poetskom izrazu. Šta nam je rekla Vanja, pročitajte ovde…

Uspeh naših učenika na gradskom takmičenju Književna olimpijada

 Učenici naše škole ostvarili su izuzetne rezultate na gradskom takmičenju Književna olimpijada održanom 14. 4. 2018. u Filološkoj gimnaziji. Prvo mesto i plasman na republičko osvojile su Damjana Radoičić (2-2) i Aleksandra Milenković ( 2-3). Drugo mesto pripalo je Milici Petković (III-4), a treće Georgini Gavrilović (III-6). Čestitamo svima, a prvoplasiranima i profesorki Jasmini Ognjenović želimo mnogo uspeha na republičkom takmičenju koje će biti održano 14.5. 2018. u Sremskim Karlovcima.

Školska 2016/2017. godina

Naš maturant Nikola Grujić (IV-3) pobedio je na nacionalnom konkursu za esej iz Poslovne etike, čiji zadatak je bio analiza jedne etičke dileme. Priznanje je Nikoli uručeno 16. maja 2017, na završnoj ceremoniji takmičenja učeničkih kompanija u okviru sprovođenja obrazovnih programa Preduzetništva koje, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom za sport i omladinu, organizuju Dostignuća mladih u Srbiji (deo globalne mreže Junior Achievement).

Više informacija na: https://www.ja-serbia.org/sr/vesti/pobednik-eticke-dileme

Na takmičenju BSPEE u pisanju filozofskih eseja na engleskom jeziku (Baltic Sea Philosophy Essay Event), a koje pod pokroviteljstvom UNESCO-a svake godine organizuju stručne asocijacije iz Finske i Norveške, Aleksandar Ljamzin (IV-2) osvojio je bronzanu medalju.

Čestitamo Aleksandru, inače pasioniranom i nagrađivanom matematičaru i programeru, na iskazanom talentu u ovoj za njega novoj oblasti kreativnog izražavanja! Raduje nas i što su učenici naše škole u svoja jedina dva učešća potvrdili i čak unapredili svoj uspeh (podsećamo da je prošle godine Luka Hadži-Đokić, takođe “programer” po vokaciji, osvojio počasnu medalju).

O rezultatima i samom događaju više informacija na sajtu: https://bspee.wordpress.com/2016/10/08/invitation-2016/ i https://bspee.wordpress.com/2016/11/17/results-2016/

 

Školska 2015/2016. godina

VELIKI USPEH NAŠIH MATEMATIČARA NA DRŽAVNOM TAKMIČENjU 

Naši matematičari:

1. Darko Sretenović III-3,

2. Aleksandar Ljamzin III-2,

3. Andrej Zeljković III-3,

4. Nikola Grujić III-3,

5. Nikola Kijanović III-2  i

6. Cvijan Peranović III-2

već dve godine postižu zapažene rezultate na gradskom i državnom takmičenju, a ove godine su trijumfovali !

 

Na državnom takmičenju iz matematike, održanom u Kraljevu od 4.3. do 6.3.2016. godine, učestvovala su dvojica učenika trećeg razreda naše škole i obojica su postigla izuzetan uspeh: Darko Sretenović osvojio je prvu, a Aleksandar Ljamzin treću nagradu u Srbiji. Obojica su stekla pravo upisa na fakultet bez polaganja prijemnog ispita!

Čestitamo na postignutom uspehu nagrađenim učenicima i predmetnom nastavniku Slavici Baletić!

“HONORARY MENTIONS” priznanje

Luka Hadži-Đokić, učenik IV/1 naše gimnazije dobio je priznanje “honorary mentions” za filozofski esej pisan na engleskom jeziku. Luka se takmičio u nezvaničnoj konkurenciji na Baltic Sea Philosophy Essay Event, regionalnim kvalifikacijama u Finskoj i Norveškoj za Filozofsku olimpijadu 2016, na koje su pozvani da uzmu učešća i srednjoškolci iz drugih delova sveta. Uz pregled rezultata, sam rad možete pročitati ovde.

 POZLATILO NAM SE

I ove godine naša škola može da se pohvali da je stala na sam vrh Evrope. S ponosom pratimo i objavljujemo uspehe naših učenika sportista koji na različitim takmičenjima postižu sjajne rezultate.

Naš učenik trećeg razreda Jasmin Kolašinac, na Evropskim igrama u Bakuu, osvojio je zlatnu medalju sa vaterpolo reprezentacijom i svojim pobedonosnim golom podigao Srbiju na zlatni tron (pogledajte ovde  ).

 

Jovana Kocić, učenica trećeg razreda, osvojila je državno prvenstvo u odbojci sa klubom Partizan, srebrno odličje na kadetskom prvenstvu Evrope i proglašena je za najboljeg mladog igrača prvenstva i najboljeg blokera (pogledajte ovde ).

 

Nikola Cvijetić, učenik trećeg razreda, na Evropskom prvenstvu u veslanju za juniore, koje je 24. maja 2015. godine, završeno u češkim Račicama u disciplini četverac bez kormilara osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji 13 najboljih čamaca Starog kontinenta. Na svetskom prvenstvu u veslanju za juniore koje je početkom avgusta 2015. godine održano u Brazilu, reprezentacija Srbije, čiji je Nikola član (četverac bez kormilara) osvojila je sedmo mesto (prvo mesto u B finalu).

Svim našim učenicima od srca čestitamo i s ponosom pratimo sve njihove buduće korake i nadamo se da će doneti još mnogo uspeha čitavoj naciji.

HVALA VAM!!!!!!!!

Školska 2014/15. godina

Rezulati i uspeh učenika Četvrte gimnazije

ostvareni na takmičenjima u školskoj 2014/2015. godini

Na literarnom konkursu “Evropa i ja”, koji je obuhvatio učenike drugog razreda srednjih škola u Srbiji, učenik Predrag Đerković (II-6) osvojio je drugu nagradu (više o…). Mentor je bila profesor Olga Kečkić.

 

MISLIŠA 2015

I nagrada
Sretenović Darko

II3

100 poena

III nagrada
Zeljković Andrej

II3

90 poena

Grujić Nikola

II3

88 poena

LJamzin Aleksandar

II2

84 poena

Atlić Igor

III3

92 poena

Nikolić Nikola

III3

91 poena

POHVALA    
I razred
Žderić Dušan

I1

80 poena

Filipović David

I3

79 poena

II razred
Radivojević Emilija

II1

86 poena

Simović Nikola

II3

86 poena

Petrović Marko

II3

82 poena

Ignjatović Dušan

II1

81 poena

Krvavac Filip

II2

78 poena

Nedić Miloš

II2

77 poena

Ličina Maja

II3

77 poena

Savić Petar

II3

77 poena

Trajković Milutin

II3

77 poena

III razred
Pantić Marko

III2

85 poena

Arsić Đorđe

III3

84 poena

Janković Nikola

III1

83 poena

Krajinić Filip

III2

78 poena

Todorović Konstantin

III1

75 poena

Todorović Nikola

III1

75 poena

TAKMIČENJA IZ MATEMATIKE 2015.

Državno takmičenje održano je u Zaječaru 28.2.2015. godine. Učestvovali su učenici II razreda Zeljković Andrej (II3) i LJamzin Aleksandar (II2) – prof. Slavica Baletić.

Gradsko takmičenje održano je u Beogradu, u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Najveći uspeh postigli su i LJamzin Aleksandar (II2) – 1. mesto – rang 1 i Zeljković Andrej (II3) – 11. mesto – rang 6.

Pohvaljuju se učenici koji su učestvovali na istom takmičenju i to:

I razred – Žderić Milan (I1) i Milović Mihajlo (I2)

II razred – Sretenović Darko (II3), Grujić Nikola (II3), Kijanović Nikola (II2) i Peranović Cvijan (II2)

III razred – Pavlović Mihajlo (III1), Janković Nikola (III1), Branović Filip (III3), Jović Dušan (III3) i Janjanin Aleksandar Saša (zbog bolesti nije učestvovao).

Fizika

 • Na opštinkom  takmičenju učestvovalo je 3 učenika I godine, 6 učenika II godine, 2 učenika III godine i 1 učenik IV godine.
 • okužno takmičenje (gradsko):

2. godina – Sretenović Darko, Zeljković Andre, LJamzin Aleksandar, Kijanović Nikola

4. godina – Cvetić Filip

 • republičko takmičenje

2. godina – Sretenović Darko

 

Srpski jezik i književnost

 • Opštinsko takmičenje

Stojanović Milica I6 – plasman na gradsko

Nikolić Ivana III4   –  prvo mesto i plasman na gradsko

Radojević Milica I1 – direktan plasman na gradsko

 • Opštinsko tamičenje iz književnosti „Književna olimpijada“

Stojanović Maja II5 – 3. mesto i plasman na gradsko

Milošević Simonida IV6  – 3. mesto i plasman na gradsko

Đukić Natalija I3 – 3. mesto i plasman na gradsko

Radojević Milica I1  – direktan plasman na gradsko

 • Gradsko takmičenje „Književna olimpijada“

Radojević Milica I1   -   2. mesto  i plasman na republičko takmičenje

 Četvrta gimnazija je organizovala takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture koje je održano 14. 3. 2015. godine.

Engleski jezik

Na gradskom takmičenju  Milovanović Milica IV5   osvojila 2. mesto, Šaponjski Stefan IV1  – 2. mesto i  Kljajić Duško IV6  – 3 . mesto i plasirali su se na republičko takmičenje.

 

PONOS NAŠE ŠKOLE – TAKMIČARKE IZ STRELJAŠTVA – TREĆI PUT ZA REDOM OSVOJILE PRVO MESTO NA GRADSKOM TAKMIČENJU

Na takmičenju iz streljaštva u kategoriji srednjih škola, ekipna konkurencija, osvojili smo prvo mesto već treći put za redom i idemo dalje na Republičko koje će se održati u Smederevu 21.04.2015.

U pojedinačnoj konkurenciji su Sofija Miladinović i Tamara Vukomanović zauzele drugo i treće mesto. Za ekipu nastupaju: Sofija Miladinović, Tamara Vukomanović i Natalija Anastasijević, sve tri iz odeljenja III/5.

Za Novinarsku sekciju,

Natalija Anastasijević III/5

Školska 2013/14. godina

- Literarni konkurs “Borisav Pekić” – učenik Četvrte gimnazije Đorđe Kosić (III-5), osvojio je II nagradu za esej “Peščani sat Danila Kiša” i dobio pohvalu za pesmu “Siva Čaplja”. (objavljeno 7.4.2014.)

- Na prvenstvu Grada Beograda u streljaštvu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, koje je održano 13. marta 2014. godine u Streljačkom klubu “Novi Beograd – Ušće”, učenice 4. Gimnazije Tamara Vukomanović (II-5), Natalija Anastasijević (II-5), Andrea Pevac (II-6) i Kristina Stojanović (IV-3), osvojile su prvo mesto u ekipnom takmičenju i plasirale se na državno prvenstvo. Učenice je na takmičenje vodio prof. Momčilo Miljatović. Državno prvenstvo održaće se 4. aprila 2014. godine u Smederevu. Želimo im mirnu ruku!

Vukomanović_Anastasijević_Pevac_Stojanović

- Naši učenici učestvovali su na takmičenju pod nazivom “Biznis koji menja svet” u organizaciji Visoke škole modernog biznisa iz Beograda (https://www.mbs.edu.rs) koje je održano 26.2.2014. godine i osvojili prvu i četvrtu nagradu. Strahinja Jokić IV-1 osvojio je prvu nagradu (besplatne studije na Visokoj školi modernog biznisa u Beogradu). Nagradu je uručio dekan prof. Dr Čedomir Ljubojević. Učenik IV-5  Aleksa Đurović osvojio je četvrtu nagradu (kurseve “Uvod u poslovni engleski” i “Karijerno vođenje”). Svi učenici su pohvaljeni za angažovanje, maštovitost i pokazanu kreativnost. Svojim zalaganjem i posvećenošću učenici su doprineli promociji škole.

 

- Na opštinskom takmičenju iz fizike učestvovali su učenici naše škole i na gradsko takmičenje pozvano je 7 učenika. Na gradskom takmičenju koje će biti održano 8. marta u 14. Gimnaziji predstavljaće nas: Sretenović Darko I-3, Kijanović Nikola I-2, LJamzin Aleksandar I-2, Pejak Slavko III-2 Dimovski Nikola III-1, Cvetić Filip III-1 i Nikolić Marko III-1. Čestitamo i očekujemo nove vesti o uspesima naših učenika.

- Na opštinskom takmičenju iz književnosti “Književna olimpijada” koje je održano 22. februara 2014. godine učenici naše škole postigli su izvanredne rezultate. Svi su se plasirali za gradsko takmičenje koje će se održati 22. marta 2014. godine. Uspeh su ostvarili učenici Knežević Milica III-6 (18 poena od maksimalnih 20), Milošević Simonida III-6 (18 poena), Cvetić Filip III-3 (18 poena), Stojanović Maja I-5 (18 poena), Mihajlović Filip III-4 (17 poena), Ignjatović Ana III-2 (17 poena), Živanović Katarina III-5 (16 poena), Puletić Teodora III-5 (16 poena) i Sretenović Darko I-3 (16 poena). Učenike su pripremile za takmičenje nastavnice Olga Kečkić i Jelka Adamović.

Školska 2012/13. godina

Srpski jezik i književnost: U Teatru 78, u utorak 18.12.2012. (19 h), bila je dodela nagrade najuspešnijima na ovogodišnjoj manifestaciji. Naša predstava “Predstava” pobedila je u opštoj kategoriji, a autorka Andrea Stevanović u konkurenciji najboljeg teksta i najbolje ženske uloge. (zaduženi nastavnik Nikolina Radović). Na Republičkom konkursu za literarne radove Jegdić Jelena (4-5) za rad „Problem etike u delu Gorski vijenac“, osvojila je prvu nagradu.(zaduženi nastavnik Olga Kekić). Ratković Selena, učenica 4/5, treće mesto na republičkom takmičenju pobedivši na književnoj olimpijadi.

 

Engleski jezik: Jovana Marinković, učenica 4/6, osvojila 2. mesto na gradskom takmičenju iz engleskog jezika.

 

Francuski jezik: Jelena Smiljanić, učenica 4/4, osvojila 2. mesto na gradskom takmičenju iz francuskog jezika.

 

Biologija: Stekić Anđela ( 2/3) na gradskom takmičenju iz biologije osvojila 2. mesto, a na republičkom 5. mesto.

 

Sportska takmičenja:

 

Opštinsko takmičenje : 1. mesto Brajović Danilo ( 4/4) – skok u vis, 1. mesto Pešić Aleksandra ( 1/6) – skok u dalj, 1. mesto Ivković Srđan ( 4/4) – 400m, 3. mesto Vojnović Sandra ( 1/6) – skok u vis, 3. mesto 4 h100m. štafeta u sastavu Pešić Aleksandra( 1/6), Vojnović Sandra( 1/6), Perić Sara( 1/5), Bakić Ivona ( 1/4)

Gradsko takmičenje : 2. mesto Pešić Aleksandra ( 1/6) – skok u dalj

Atletika- opštinsko prvenstvo: 3. mesto Brajović Danilo (4/4) – skok u vis, Brajović Danilo 4-4 -skok u vis – 1. mesto, Pešić Aleksandra 1- 6 -skok u dalj – 2. mesto, Ivković Srđan 4-4-trka na 400 metara – 3. mesto, Pešić Aleksandra 1- 6 – štafeta 4×100 metara – 3. mesto, Vojnović Sandra 1- 6 – štafeta 4×100 metara –3.mesto, Perić Sara 1- 5-štafeta 4x100metara – 3. mesto, Bakić Ivona 1 – 4 – štafeta 4×100 metara –3.mesto.

Rukomet-opštinsko prvenstvo (učenice) – 3. mesto: Aleksić Tamara 3-3, Abuši Tamara 2-3, Ljubotina Natalija 1- 4, Vićentijević Jovana 1- 4, Vasilić Ana 1-1, Tomić Kristina 3-4, Novković Sara 2-2.

Rukomet-opštinsko prvenstvo (učenici) – 3. mesto: Marković Marko 3-3, Pavković Luka 3-5, Rajkov Nikola 3-5, Kozić Pavle 3-6, Nikaljević Uroš 3-1, Đorđević Bojan 2-2, Nikodijević Pantelija 2-2, Lazić Vukašin 2-2, Domanović David 2-2, Stevančević Stefan 3-3.

Mali fudbal-opštinsko prvenstvo (učenice) – 3. mesto: Tomić Kristina 3-4, Vićentijević Jovana 1- 4, Mirković Emilija 1- 4, Ratković Selena 4-5, Nikolić Jelena 3-3, Joksimović Ana 3-3.

Košarka-opštinsko prvenstvo (učenice) – 3. mesto: Tomić Kristina 3-4, Nikolić Jelena 3-3, Glintić Nađa 1-4, Hristov Marija 3-4, Joksimović Ana 3-3

Atletika-gradsko takmičenje

1. Pešić Aleksandra 1-6 – skok u dalj- 2. mesto

2. Brajović Danilo 4-4 – skok u vis – 3. mesto

Streljaštvo- gradsko takmičenje –1. mesto: Anastasijević Natalija 1- 5, Vukomanović Tamara 1-5, Miladinović Sofija 1- 5, Pevac Andrea 1/6, Stojanović Krstina 3/3

Državno prvenstvo: Anastasijević Natalija, Vukomanović Tamara i Miladinović Sofija( učenice 1/5) osvojile 5. mesto na državnom takmičenju u streljaštvu.

Plivanje – Grbić Milica (3/6) osvojila 1. mesto u Srbiji u plivanju.

Opštinsko takmičenje u odbojci održano je u 4 gimnaziji. Učešće su uzele i muška i ženska ekipa škole. Devojčice su osvojile 3. mesto a dečaci su osvoji 4. mesto na opštini. (zaduženi nastavnik je Đurđević Vladimir.)

 

Matematika: Učenici učestvovali na tri matematička takmičenja čiji su organizatori Društvo matematičara Srbije i Matematičko društvo „Arhimedes“. Na opštinskom takmičenju koje je organizovano u našoj školi 19.1.2013. godine Tamara Marčetić, učenica III2, zauzela je treće mesto sa osvojena 53 poena i time se jedina plasirala na okružno takmičenje. Okružno takmičenje je održano u subotu, 9.2.2013. godine u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji, a na takmičenje je sa učenicom išla i njen mentor Slavica Baletić. Učenica Tamara Marčetić nije postigla zapažene rezultate na okružnom takmičenju. Učenici naše škole učestvovali su na nacionalnom matematičkom takmičenju „Misliša 2013“ koje je održano 14.3.2013. godine. Treću nagradu na ovom takmičenju su osvojila dva učenika drugog razreda: Kostić Aleksandra II3 (sa osvojenih 91 od mogućih 100 bodova) i Šaponjski Stefan II1 (90 poena). Za postignute rezultate pohvaljeno je 7 naših učenika i to: Arsić Đorđe I3, Nikolić Nikola I3, Radmilović Jovana II2, Lisičić Nikola II3, Tabaković Ljiljana II3, Cvetić Filip II3 i Vlahović Jovana III3. Matematički turnir, ekipno prvenstvo srednjih škola Republike Srbije u matematici, održan je u subotu, 18.5.2013. godine. Ekipu Četvrte gimnazije činili su sledeći učenici: Arsić Đorđe – prvi razred, Šaponjski Stefan – drugi razred, Vlahović Jovana – treći razred i Avramović Stefan – četvrti razred. Za postignute rezultate na ovom takmičenju pohvaljen je učenik četvrtog razreda Avramović Stefan. Za postignut uspeh na Matematičkom turniru, sa ukupnim postignućem 57,75% pohvaljena je ekipa Četvrte gimnazije u Beogradu.

 

Fizika: Opštinsko takmičenje iz fizike 17, februar 2013. Gimnazija Sveti Sava: Drugi razred – 1. Milojević Aleksandar 55 poena II1 Mentor S. Petrović-Kuraica, 2. Šijan Mladen 27 poena II1, Čarović Nikola 38 poena II1, Simović Nemanja 28 poena II2, Pejak Slavko 46 poena II2, Dimovski Nikola 29 poena II3, Nikolić Marko 61 poen II3, Cvetić Filip 74 poena II3. Prvi razred: Janković Nikola 23 poena I1 Mentor S. Petrović-Kuraica, Todorović Konstantin 10 poena I1, Đurić Dušan 28 poena I2, Pantić Marko 22 poena I2 , Stamenković Vasilije I3 Mentor Ivana Knežević. Na gradsko takmičenje održano u Matematičkoj gimnaziji 9.marta2013. plasirali su se sledeći učenici: Cvetić Filip, Nikolić Marko, Milojević Aleksandar, Pejak Slavko, Čarović Nikola.